Tuesday, September 8, 2009

Varastamist väärt trühvlid


Sattusin mõned päevad tagasi ühes Tartu populaarses meelelahutusurkas pealt kuulma üht nii häbitult lihtsat trühvliretsepti, et pidin selle varastama, järele proovima ja siia üles panema.

Nimekiri vaja minevatest ainetest on lühike: Domino küpsised, mascarponet, šokolaad ja natuke võid. Võtad siis paki Domino küpsiseid, purustad ära, segad karbitäie mascarponega, vormid pallikesed.

Samal ajal sulatad šokolaadi. Magusat kraami kulus mul u. 300 grammi, aga sellest jäi kõvasti üle, millest saab hiljem pmst algelisi Komeedi või Kaevuri komme teha. Sulatamine käib nii, et paned madala tulega pliidile mingi poti või kastruli, paned sinna veidi vett ja vee peale hulpima väiksema kausikese. Nii ei kõrbe põhja kinni kogu su kallis kraam. Šokolaadi asetad sinna kausikesse ja ootad, kuni sulab.

Mascarpone-küpsisepallikesed kastad šokolaadi ja asetad küpsetuspaberile. Küpsetuspaber ise võiks mugavuse huvides olla mingi taldriku või kandiku peal, et hiljem oleks lihtne külmkappi tahenema panna.

Kui šokolaad hakkab sissekastmise ajal natuke liiga paksuks kiskuma (mida aeg-ajalt ikka juhtub), siis lisa killuke võid - läheb vedelamaks. Kui see ka enam ei aita, jääb üle otsustada, kas sööd paksuks tõmmanud šokolaadi ära otse kausist või teed sellest ka midagi loomingulist.

Magusaisu peaks need maiused kiiresti leevendama, isegi lühema ajaga, kui võtab nende tegemine. Võid kindel olla, et su sõbrad vaatavad sind pärast nende trühvlikeste söömist hoopis teise pilguga.

2 comments:

  1. Mõnusalt suus sulavad kreemjad trühvlid. Täpselt sobivad kui soovid üht imehead magusat ampsu. Ja nad näevad nii isuäratavad välja, et on tahtmine võtta üks ja siis teine ja kolmas ...

    ReplyDelete
  2. Ahjaa... muide shokolaadikoolitusel õpetatakse, et vee kohal ei tohiks sulatada, et võib maiuse konsistentsi muuta. Et kui mõnikord läheb nihu, siis tead.

    ReplyDelete