Wednesday, August 26, 2009

Lollikindel kanapasta



Selles toidus pole absoluutselt midagi erilist, aga kuna mõnikord on ka kiirus ja lihtsus olulised, siis seekord sõin tavalist kanapastat.

Süsteem väga lihtne. Võtad poti, paned vett sisse, asetad tulele, lisad veidi soola ja õli, kui vesi soe, viskad sisse paar peotäit pastatoodet omal vabal valikul. Minul oli mingist ajast jäänud ühte purki fusilli ja penne segu, kasutasin siis seda. Keedad oma makaronid ära, samal ajal panni peal praed soola ja pipraga maitsestatud kanafileetükikesi. Mina lisasin ka veidi mett ja sidrunimahla, aga see pole üldse määrav. Või kui, siis vihjeks, et mett võiks lisada võimalikult toiduvalmistamise lõpu poole, muidu ta lihtsalt haihtub. Supilusikatäiest täitsa piisab. Sirts sidrunimahla ka juurde ja ongi täitsa kena kana.

Edasine on juba oma otsustada, mis teed - kas serveerid pasta ja kana eraldi või uhad makaronid kanale seltsiks pannile ja kuumutad veel kergelt koos. Kapist mingi kaste peale ja ongi kõik eeldused meeldivaks kõhutäieks täidetud.

2 comments:

  1. Arvestades asjaolu, et õli on veest kergem ja on seega vee pinnal ühtlase kihina, siis millest komme veele õli lisada? See ei segune miskitpidi pastaga. sest nad ei puutu kokku - õli on vee pinnal. Ma lihtsalt uudishimust küsin.

    ReplyDelete
  2. Ma ise mõtlesin ka tükk aega samamoodi. Aga tuleb välja, et õli siiski puutub pastaga otseselt kokku, ning seda kolmes etapis. Esiteks siis, kui pastat potis segad (seda ikka tuleks teha, ma usun), teiseks keemise ajal, kui pasta koos mullidega pinnale kerkib korraks (keev vesi ei seisa ju paigal väga, oled tähele pannud?) ning kolmandaks siis, kui vee ära valad. Nii et päris asjata see õli seal ei ole.

    ReplyDelete